Kakavos masė – Madagaskaras
Nuo 21,99 €
Aprašymas
Rūšinė Kakavos masė – Madagaskaras
Skonio natos: riešutų, medaus, vaisių.
Rūšis: Trinitario – Trinitario rūšys buvo augintos hibridizuojant Criollo ir Forastero tipo kakavos veisles, derinant Criollo kokybę su Forastero atsparumu ligoms.
Kilmės šalis: Madagaskaras
Pagrindinės kakavos pupelių rūšys yra šios: Criollo, Trinitario ir Forastero.
Kakavos privalumai
- Antioksidantų šaltinis – apsaugo organizmą nuo senėjimo
- Kakava padeda reguliuoti cholesterolį
- Kakava suaktyvina kraujotaką ir smegenų veiklą
- Kakava skatina endorfinų (laimės hormonų) gamybą
Kas yra kakavos ceremonija?
Tai dėkingumo, širdies atvėrimo ir tyro susijungimo ritualas. Kakava – dievų maistas, maitinantis kūną, sielą ir protą. Šį nuostabų ir stebuklingų savybių turintį gėrimą naudojo Majų ir Actekų laikų civilizacijos. Tradicinės genčių kultūros kakavos medį laikė šventu ir kakavos ritualą naudojo dvasingumo, kūrybingumo išlaisvinimui ir atvėrimui, vidiniam pabudimui.
Ką galima patirti kakavos ceremonijos metu?
- Ryšį su savo vidiniu vaiku, savo esatimi, dvasia (drąsa nusileisti iš proto lygmens į širdį)
- Išgirsti širdies balso vedimą, atpažinti ir paleisti kylančius blokus, ribojančius įsitikinimus, nebetarnaujančias programas
- Dvasinę kelionę, susitikimą su protėviais
- Kūrybingumo išlaisvinimą, savo vidinio potencialo ir resursų atpažinimą, priėmimą
- Erdvę, harmoniją, vidinę ramybę
Kokiomis porcijomis vartoti kakavą?
- 10 – 15 g – silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
- 25 – 35 g – vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
- 35 – 40 g – stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms
Ceremoninės kakavos receptas (1 porcija)
- 30 – 35 g (maksimali kakavos dozė 50 g skirta ceremonijai ir gilesniems procesams) ceremonininės kakavos masės susmulkintos peiliu
- 25 -30 ml augalinio pieno
- 150 -175 ml karšto vandens (pirma įpilkite šaltą pieną ir tik tada pilkite karštą, bet ne verdantį vandenį)
- 2 datulių, agavų sirupo, kokoso žiedų cukraus, medaus ar kito mėgstamo saldiklio (jei norisi saldumo)
- papildomai galima dėti žiupsnelį cinamono, kajeno (nebūtina).
- viską sudėti į blenderį ir plakti apie 30 s – 1 min. arba virti paprastu senoviniu būdu puode, ant mažos ugnies (ruošiant kakavą ceremonijai jos negalima užvirti)
Rūšinės kakavos masės yra be pridėtinio cukraus, tinka naudoti veganiškų desertų receptuose, saldžiuose kepiniuose, gaminant naminį šokoladą arba pačią gardžiausią kakavą ir karštą šokoladą.
Maisto tvarkymo subjekto numeris: 330000726
Papildoma informacija
Svoris | N/A |
---|---|
Išmatavimai | N/A |
Kiekis | 500g, 1000g (2x 500g) |
Andrėja Kalijausnienė –
Vaikystėje gerdavau Mix Fix, jei kas pamenat. Dabar geriu kakavą, man ypač patinka ši dėl jos švelnumo. Daug kitų kakavų turi tokį karstelėjimą, bet ši man maloniai geriasi.
Agnė Armo –
Aš visada nuo vaikystės mėgau kakavą, kiek su Broliais puodelių išgėrėme per vaikystės dienas ir smagias akimirkas, tikrai, būtų sunku suskaičiuoti. 🤭 ir ką? Užaugau, bet.. kakavos mėgimas ir gėrimas NEsibaigia, Aš ir toliau geriu kakavą, kasdien, ir.. ne bet kokią, o kokybišką, skanią, nukeliančią į gražias akimirkas bei prisiminimus, sušildo, skonis burnoje – primena vaikystės skonį, kai niekas nerūpėjo, tik, sužeistas kelias, che, che, atveria širdį bei iškelia jautrias emocijas ir nuo ašarų spindinčias akis. Šis gėrimas, tikrai, ne veltui vadinamas – Dievų maistu, nes skonis bei patiriamos emocijos, kartu su kakavos puodeliu – Dieviškos. Mėgaukitės ir ragaukite, tikrai, verta! 🙏🤍
Julita –
Nuostabaus skonio bei aromato, net nesinori paskaninti datulėmis ☺️ nuramina protą, atveria širdį bei suteikia energijos 🙏 mano vienas mėgiamiausių skonių🦋
Sigita Sigita –
Nemėgstu kartumo, ši kakava man pats tas. Labai švelni, maloni
Rimas –
nežnau kur tas makaskaras bet sunui pacinka. greit atvež