Kakavos masė – Hacienda Victoria Premium
Nuo 27,99 €
Aprašymas
Ši natūrali Premium Kakavos masė yra pagaminta iš Hacienda Victoria pupelių. Vietiniai ūkininkai pasitelkia unikalų fermentacijos procesą, kad atskleisti šių pupelių ypatingą aromatą.
Ūkis, kuriame gaminamos šios pupelės yra neutralus anglies-dioksidui. Tai reiškia, kad visa ferma sugeneruoja tiek pat deguonies kiek ir anglies-dioksido. Kitaip tariant neteršia oro, o išlaiko jį tyrą, koks ir buvo prieš vietiniams gyventojams kartu įkuriant ūkį.
Skonis: sodraus šokolado skonio su žemiškais ir riešutiniais tonais.
Sudėtis: 100% kakavos pupelių masė.
Kilmės šalis: Ekvadoras
Kakavos privalumai
- Antioksidantų šaltinis – apsaugo organizmą nuo senėjimo
- Kakava padeda reguliuoti cholesterolį
- Kakava suaktyvina kraujotaką ir smegenų veiklą
- Kakava skatina endorfinų (laimės hormonų) gamybą
Kas yra kakavos ceremonija?
Tai dėkingumo, širdies atvėrimo ir tyro susijungimo ritualas. Kakava – dievų maistas, maitinantis kūną, sielą ir protą. Šį nuostabų ir stebuklingų savybių turintį gėrimą naudojo Majų ir Actekų laikų civilizacijos. Tradicinės genčių kultūros kakavos medį laikė šventu ir kakavos ritualą naudojo dvasingumo, kūrybingumo išlaisvinimui ir atvėrimui, vidiniam pabudimui.
Ką galima patirti kakavos ceremonijos metu?
- Ryšį su savo vidiniu vaiku, savo esatimi, dvasia (drąsa nusileisti iš proto lygmens į širdį)
- Išgirsti širdies balso vedimą, atpažinti ir paleisti kylančius blokus, ribojančius įsitikinimus, nebetarnaujančias programas
- Dvasinę kelionę, susitikimą su protėviais
- Kūrybingumo išlaisvinimą, savo vidinio potencialo ir resursų atpažinimą, priėmimą
- Erdvę, harmoniją, vidinę ramybę
Kokiomis porcijomis vartoti kakavą?
- 10 – 15 g – silpnas kakavos gėrimas, tinka vartoti kasdienai
- 25 – 35 g – vidutinio stiprumo kakavos gėrimas
- 35 – 40 g – stiprus kakavos gėrimas, tinka kakavos ceremonijoms
Ceremoninės kakavos receptas (1 porcija)
- 30 – 35 g (maksimali kakavos dozė 50 g skirta ceremonijai ir gilesniems procesams) ceremonininės kakavos masės susmulkintos peiliu
- 25 -30 ml augalinio pieno
- 150 -175 ml karšto vandens (pirma įpilkite šaltą pieną ir tik tada pilkite karštą, bet ne verdantį vandenį)
- 2 datulių, agavų sirupo, kokoso žiedų cukraus, medaus ar kito mėgstamo saldiklio (jei norisi saldumo)
- papildomai galima dėti žiupsnelį cinamono, kajeno (nebūtina).
- viską sudėti į blenderį ir plakti apie 30 s – 1 min. arba virti paprastu senoviniu būdu puode, ant mažos ugnies (ruošiant kakavą ceremonijai jos negalima užvirti)
Rūšinės kakavos masės yra be pridėtinio cukraus, tinka naudoti veganiškų desertų receptuose, saldžiuose kepiniuose, gaminant naminį šokoladą arba pačią gardžiausią kakavą ir karštą šokoladą.
Nuotraukos yra iliustracinio pobūdžio ir galutinis produktas gali skirtis nuo nuotraukose pateikto paveikslėlio.
Maisto tvarkymo subjekto numeris: 330000726
Papildoma informacija
Svoris | N/A |
---|---|
Išmatavimai | N/A |
Kiekis | 500g, 1000g (2x 500g) |
Mykolas R –
Nuostabaus skonio kakava, nustebino tiek kokybė, tiek skonis. Rekomenduoju!